Oulun osallistuva budjetointi 2022
Asukkaiden ideoiden toteuttamiseksi on tänä vuonna käytössä 70 000 euroa.
Varjakan ranta-alueen kehittäminen
Tämä idea ei etene äänestykseen, koska:
Kiitos ideasta! Valitettavasti alueen kehittäminen vaatii pidemmän suunnittelu- ja toteuttamisajan, entä mitä osallistuvassa budjetoinnissa on mahdollista.
Ulkokuntasaleja / kuntoilupuistoja pyritään toteuttamaan lähiliikuntapaikkaohjelman mukaisesti yksi kuntoilupuisto/ulkokuntosali vuosittain, mikäli liikuntapalveluiden taloustilanne sen sallii. Tänä vuonna kuntoilupuisto rakennetaan Kiiminkipuistoon. Kuntoilupuistoja / ulkukuntosaleja pyritään rakentamaan olemassa olevien kaupungin hallinnoimien liikunta- ja urheilukeskusten tai muun liikuntainfran yhteyteen, kunnossa- ja ylläpidonhoidon helpottamiseksi/keskittämiseksi sekä synergiaedun ja riittävien käyttäjämäärien vuoksi. Valitettavasti uimahyppypaikkaa ei voida rakentaa turvallisuussyistä.
Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut ja yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut eivät näe perusteltuna, että frisbeegolf paikkojen rakentamisesta ja kunnossapidosta vaan kaupungin rooli olisi toimia mahdollistajana silloin, kun alueelta löytyy aktiivisuutta radan suunnitteluun, toteuttamiseen ja ylläpitoon. Sivistys- ja kulttuuripalveluissa on myös rajatussa määrin mahdollisuus avustaa toimintaa muun muassa välinehankinnoissa.
Lyhyitä frisbeegolf -ratoja on periaatteessa eri alueille mahdollista toteuttaa koulujen tonteille, urheilualueille, puistoihin ja asemakaavojen ulkopuolisille alueille. Suunnitelman pohjalta tulee aina arvioida toiminnan soveltuvuus ja varmistaa kuntalaisten yleinen käyttö alueella ja toiminnan turvallisuus. Harrastajaryhmillä on todettu olevan hyvä osaaminen ratojen suunnitteluun, joten siitä syystä ei ole perusteltua ottaa suunnittelutehtävää kaupungille.
Sivistys- ja kulttuuripalvelut ja yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut esittävät, että hallintokunnat yhteistyössä valmistelevat maankäytön periaatteet frisbeegolf -ratojen käyttöön luovutettavien alueiden osalta. Valmistelun jälkeen käydään vuoropuhelu lajin harrastajaryhmien kanssa ja sen jälkeen periaatteet tuodaan yhdyskuntalautakunnan hyväksyttäväksi. Tilapalvelut ja Infra liikelaitos voivat hallitsemillaan alueilla noudattaa samoja perusteita haluamallaan tavalla soveltaen. Valmisteluun otetaan mukaan myös Tilapalveluiden ja Infran edustajat. Kun yhdyskuntalauta on hyväksynyt maankäytön periaatteet, asiasta tiedotetaan laajasti harrastajille, asukasyhdistyksille, kouluille ja muille potentiaalisille toimijoille.
Ilmoita asiatonta sisältöä
Onko tämä sisältö epäasiallista?
0 kommenttia
Ladataan kommentteja ...
Lisää oma kommenttisi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun kommentoidaksesi.
Ladataan kommentteja ...